Bosch gyár családi nap 2 fotókabinnal

Bosch gyár családi nap 2 fotókabinnal

Amikor egy Klasszkabin már nem elég…

Makláron a Bosch gyár 2500 fős családi napján két fotókabinra is szükség volt, hogy mindenki sorra kerüljön. A programok délben kezdődtek, gyönyörű napsütéses időben, ami kitartott egészen a rendezvény végéig (mármint a gyönyörű idő, mert a végére már azért lement a nap 🙂 ). Ahogy lenni szokás, szinte a nyitás után pár perccel már el is lepték a vendégek a fotókabinok sátrait és onnantól kezdve zárásig szinte folyamatos sor állt. Úgy este 6 fele egy komolynak kinéző viharfelhő kezdett fenyegetően nézelődni dél-kelet felől, de aztán úgy döntött benézés nélkül tovább áll (lehet a gyár szigorú portáján a biztonságiak nem engedték be), így aztán semmi sem zavarhatta meg a folyamatos bohóckodást a fotókabinokban.
Jó volt látni, hogy kicsik és nagyok egyaránt élvezték a fotózkodást a Klasszkabinokban és egész jól belejöttek a pózólásba is. Ezt csak tetőzte a sok jelmez kiegészítő, amik közt volt rendőrsapka, építési védősisak, cowboy kalap, paróka, pilóta kalap, bohóc sapka, millió egy féle szemüveg és sorolhatnánk.
A napot Dj Bárány zárta egy két órás időutazós válogatással, ami nagyon jó bulit eredményezett és mivel zárás előtt nem sokkal már sötétedett, így valóban igazi disco hangulat lett a végére.
A Klasszkabin zárt legutóljára, mivel szinte lehetetlen volt a rendezvény végén pontban becsukni a nagy sor és a “még egy utolsó fotóra hagymenjekbelécci” kérésektől. 🙂 Természetesen ezzel tapasztalatból mindig számolunk előre, így nem okozott problémát egy kis hosszabítás.

        

Két Klasszkabin fotókabin photo-booth

Ákos50 koncert sorozat

Ákos50 koncert sorozat

A Szerencsejáték Zrt. jóvoltából az összes Ákos50 koncertsorozaton jelen van a Klasszkabin és a koncertezők ingyen tudnak fotózkodni a fotókabinban. A pécsi 3 napos koncert sorozat utolsó napján még maga Ákos is beugrott egy pár fotóra amit fel is tett egyből a Facebook és Instagram oldalára. Álább láthatjátok is a bejegyzést.


 

Kinga és Feri esküvője

Kinga és Feri fotósarok képek fotókabinKinga és Feri 2015 október 3-án mondta ki a boldogító igent és kelt egybe, hogy közösen folytassák tovább életútjukat. A lagzira Egerben került sor a Szent István hotel éttermében, ahol egy 3 tagú zenekar és a Klasszkabin is szórakoztatta a násznépet az egész este folyamán. Mondanunk sem kell hogy a fotókabin, amit sokan csak fotósaroknak becéztek, elsöprő sikert aratott a vendégek körében, hiszen szinte megállás nélkül adták át egymásnak a kiegészítőket és a helyet a fotókabinban.
A beépített szélgép pedig nem csak modell fotózáshoz hasonló élményt nyújtott hosszú hajú hölgy vendégeinknek, de sokak számára még jól is jött a hűsítő szellő a pálinkától felhevült légkörben.
A képeket visszanézve jól látszik hogy a násznép az este haladtával egyre jobban belejött a fotózkodásba és egyre kreatívabban beöltözve pózóltak a kamerának. A Klasszkabin két képet nyomtatott minden alkalom után, így a vendégek a második képet a vendégkönyvbe ragaszthatták személyes üzenetükkel együtt, így az este folyamán amellett hogy jól mulattak, még egy igazán személyes, maradandó emléket is létre hoztak a kedves párnak.
A Klasszkabin ezúton is gratulál, és sok sok boldog évet kíván Kingának és Ferinek közös életútjuk során!
Ha szeretné megnézni Kinga és Feri fotókabin képeit, csak kattiontson ide.

fotósarok esküvőn

klasszkabin fotósarok kiegészítők esküvőn

klasszkabin fotósarok kiegészítők

A fotókabin története

A fotókabin története

Az érme működtetett fotókabin vagy más néven fotóautomata koncepció a fotózás történetének egy jelentős része. Kiváncsiak voltunk az eredetükre és hogy ki találta fel őket. Egy kis kutakodás után a New York-i könyvtárban megtaláltuk a választ.
régi fotókabin

Anatol Josepho fotókabinjában a Photomaton-ban

Anatol Josepho egy szibériai emigráns, a fotókabin feltalálója, 1925 március 27-én adta be szabadalmát egy érme által működtetett fotóautomatára. Ugyan hasonló fotóautomata már létezett korábban is, Josepho fotókabinja volt az első, teljesen önállóan működő fotóautomata, és legelőször Ő tette elérhetővé a nagyközönség számára is, amikor felépített egyet a New York-i Times square-en ahol az emberek hosszú sorokban kígyóztak, hogy lefotózhassák magukat a fotókabinban.
Josepho a klasszikus amerikai álmot valósította meg. Kivándorolt az USA-ba, megélhetési gondjai voltak, de talált befektetőt a fotókabin gépének megépítéséhez, majd amikor sikerre vitte a koncepciót, 1927-ben 1 millió dollárért (ma 12 millió dollár) eladta a szabadalmat és az összeg felét elajándékozta jótékonysági célokra.
A fotókabinok Hollywood-ban is jelen voltak már a kezdetektől. Az első filmbeli megjelenésre a 87 évvel ezelőtt készült “Lonesome“ (1928) című filmben került sor, majd az 1953-as “The Band Wagon“ nevezetű filmben Fred Astaire előad egy számot, ahol a zene ütemére betáncol egy fotókabinba, csinál pár képet, majd ismét kitáncol és elmegy.
A fotókabinok már majdnem egy évszázada részei kultúránknak és egyre csak népszerűbbek esküvőkön, szülinapi bulikon, céges rendezvényeken is. Van bennük valami ami egyedivé és különlegessé teszi a fotózkodást, ahol az emberek egy kicsit elengedhetik magukat mert nem a megszokott komolysággal kell a fényképezőgép elé állni, hanem játékszerűen meg tudják örökíteni egy másik, őszíntébb vagy éppen viccesebb énüket is.
Alább a legelső kép látható, amit Anatol Josepho a kutyájával együtt készített a fotókabinban:

legelső fotókabin kép

A fotókabin története

 

Asterix Az istenek otthona film premier

Erre nem kellett sokat várni, máris itt van az idei év második céges rendezvénye a fotókabinnal! Ezúttal Constantin film bérelte ki a Klasszkabint az  "Asterix Az istenek otthona" című film premier rendezvényükre. Mondanunk sem kell, hogy elsöprő sikert aratott a fotókabinunk és ahogy szinte minden rendezvényen, ezen is folyamatos sor állt a fotókabin előtt. Néhányan a bátrabbak közül nem féltek használni merészebb kiegészítőinket sem, ez természetesen felejthetetlen képeket eredemnyényezett melyeket itt meg is nézhet.

fotókabin kép Asterix Az istenek otthona

Fotókabin film bemutatókon

A Starmovie “Let’s be cops” film bemutató kimagasló siker volt. Mi is nagyon jól éreztük magunkat, és rengeteg jó képet csináltunk a fotókabinnal. Tehát a fotókabin film bemutatókon is kiválóan megállja a helyét, sőt ebben az esetben még a rendezvény középpontjába is került nagy sikere miatt. Tekintse meg Ön is a képeket online képgalériánkban ide kattintva!

fotókabin-kép-céges-rendezvény-film-bemutató-lets-be-cops

Adománygyűjtő rendezvény

A Klasszkabin  is hozzájárult a  “Lions Club Wels Leonessa” adománygyűjtő rendezvényéhez egy fotókabinnal.
adománygyűjtő rendezvény fotó
Adománygyűjtő rendezvény képek